kepsmedtryck.com

Keps med tryck - populär marknadsföring i valkampanjer

Keps med tryck är ett enkelt sätt för en organisation att sprida sitt varumärke. Särskilt stort är kepsar inom politiska valrörelser. Snart är det även val i Sverige, kanske kommer vi då få se allt fler kepsar med loggor från politiska partier?

Under det senaste amerikanska valet 2016 blev prylar med loggor och politiska slogans ett vanliga sätt att föra politiska reklamkampanjer. I USA ville såväl republikaner som demokrater ha prylar, som exempelvis kepsar, pyntade med politiska slagord eller loggor. Aftonbladet berättar att i USA har försäljning av politiska prylar varit populärt under många valkampanjer. I synnerhet om försäljningen sker i relation till de olika valkampanjerna går pengarna direkt till kampanjernas ekonomi. Försäljningsstatistiken för Trumps kampanj var i maj 2016, enligt Aftonbladet, motsvarande cirka 50 miljoner kronor.

Men det är inte bara valkampanjer i USA som vill profilera sig med hjälp av prylar. Även demonstranter väljer att producera ting som marknadsför deras politiska ställningstagande. Många designar och köper en politisk pryl som exempelvis en keps via onlineföretag. I Sverige finns det många sådana företag. Kanske kommer även dessa producera politiska prylar som kepsar med politiska slagord och loggor.

Att exempelvis använda en keps som har ett tryck eller brodyr av ett politiskt partis logga är ett enkelt sätt göra reklam. En keps är enkel att dela ut vid valstugor och möten och är för många väldigt användbar. Många företag erbjuder idag även kepsar av miljövänligt och återvunnet tyg, vilket gör att ens organisations marknadsföring sker på ett hållbart sätt. Därutöver är en keps alltid användbar vid soligt väder! Har en person inte alltid på sig sin keps kanske den ligger på hemmets hatthylla. På så vis välkomnas besökare till hemmet av att se en keps med din organisations logga liggande på hatthyllan i en hall. En keps med tryck är helt enkelt ett sätt som innebär många möjligheter att sprida sitt varumärke!